Hullegård ferielejlighed

Velkommen til Hullegård ferielejlighed.

Ferielejligheden, der er et selvstændigt hus på 265 m2, hører til Hullegård. Lejligheden består af 5 værelser med dobbeltsenge på 1. sal. I stuen findes 1 værelse (2 enkeltsenge), veludstyret køkkenalrum (gulvvarme) med komfur, køleskab med fryser, opvaskemaskine og tv + dvd-afspiller, Internet, 2 toiletter/badeværelser med brus – det ene med vaskemaskine og tørretumbler) – og billardrum. Lejligheden er i alt indrettet til 12 personer og er totalrenoveret i foråret 2009. Til lejligheden hører endvidere have med havemøbler og grill foran huset samt petanquebane (4 x 15 meter). Alt er skabt i fransk/nordisk landstil.

Historie
Hullegård er en gammel bornholmsk gård, hvis besiddere er kendt 350 hundrede år tilbage i tiden. Gennem gårdens have løber Melåen. Der er to gamle sandstensbroer i haven, som man for 90 år siden kørte over i hestevogn for at komme fra syd til den nærliggende by, Nexø. På sydsiden af gården har man for nyligt fundet bopladser i form af fortidslevn fra Ertebølletiden (5.400 f.Kr – ca 3.900 f.Kr. – tidlig til sen middelalder). Der pågår stadig arkæologiske udgravninger i området, der vidner om civilisationer langt før vor tid.

Geografi
Gårdens engarealer støder direkte op til Hundsemyre mose, der er et fuglereservatet med dertilindrettede fugletårne. Dog er der på grund af yngletiden ingen adgang i mosen fra 15. marts – 30. juni. Hullegård ligger som tidligere nævnt 1 km fra Snogebæk, hvor der i den livlige sommerperiode – trods byens ringe omfang – findes 6 restauranter og et værtshus (se bla. www.aeblehaven.dk) . Endvidere er der i Snogebæk en meget idyllisk og hyggelig, men beskæftig havn. Den velkendte håndlavede chokolade KjærStrup Chokolade “Chocolate by hand” (der har filialer i København i både Jægersborg, Fields og Axelborg) og Pernille Bülows glaspusteri har også fundet vejen til Snogebæk. Brugsen i Snogebæk har åbent hver dag hele året rundt – dog ikke 1. januar.

Hvis man kører 3 km mod syd for Hullegård kommer man til den velkendte Dueodde Strand, der med sine kridhvide strande strækker sig kilometervis mod vest. Her kan man nyde ægte fredfyldt strandliv, som var det paradis.

Ca. 6 km fra Hullegård mod nord ligger Nexø, der er Bornholms indkøbsmekka hvad angår tøj. Men også Nexøs kendte restauranter og ikke mindst fiskeforretningen på havnen sætter sit præg på fiskerbyen. Inden man når til Nexø finder man Balka Strand. Her er strandliv og restaurant i ægte bornholmsk miljø, og hele sommeren er denne “Bornholms bedste strand” meget besøgt.

Ca. 15 km nord for Hullegård ligger Svaneke, der taler for sig selv. Glem ikke at besøge Svaneke Bolcher, Svaneke Bryghus, Svanekes “Karamelleriet på Bornholm” og Pernille Bülows glaspusteri og lakridsværksted. Sidste skud på stammen af kulinariske specialiteter fra Svaneke er PastaRiget, der producerer pasta på durumhvede dyrket i Svaneke.

Cykeludlejning Bornholm er kendt som en cykelø, og er således meget veludstyret med cykelstier. Derfor er det oplagt, at opleve øen på cykel (www.cykel.bornholm.info). Cykeludlejning (Boss cykeludlejning) ligger ca. 1,2 km fra Hullegård, og Boss Cykler har åbent hele året.

Golf 5 km sydvest for Hullegård ligger Nexø Golfklub. Der findes i alt 3 golfklubber på Bornholm (Rønne Golfklub, Rø Golfklub og Nexø Golfklub).